Behandeling van Eierstokkanker (Ovariumcarcinoom)

Eierstokkanker is jarenlang een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwelijke patiënten. Er kan worden gesteld dat het een moeilijk te behandelen type kanker is, zelfs als behandelingstoepassingen succesvol zijn met een vroege diagnose. Een van de redenen waarom de behandeling van eierstokkanker moeilijk is, is dat deze celafwijking in de vroege stadia geen symptomen vertoont. Eierstokkanker die rustig vordert, kan te veel zijn gevorderd wanneer het wordt opgemerkt, en de behandeling wordt moeilijk. Eierstokkanker kan op bijna elke leeftijd voorkomen, maar wordt meestal gezien na de menopauze op hoge leeftijd.

Celafwijkingen hebben een effect op de vorming van eierstokkanker. Celafwijkingen die optreden in epitheel of embryonale cellen vormen kankerweefsel. Cellen worden op de gebruikelijke manier geboren, delen zich en sterven af. Wanneer de celmutatie optreedt, sterft de cel echter niet en blijft hij delen. In dergelijke gevallen combineren de cellen die moeten afsterven zich met nieuwe cellen om een ​​overmaat aan cellen te vormen, waardoor kankerweefsel wordt gevormd. Kankerweefsel blijft in de loop van de tijd groeien, uitbreiden en zich verspreiden naar het gebied waar het zich bevindt. Kankerweefsel dat in de eierstokken begint, kan zich verspreiden naar de omliggende weefsels.

Wat veroorzaakt eierstokkanker?

Er zijn effecten van genetische factoren bij eierstokkanker, als er een familiegeschiedenis van eierstokkanker is, wordt aanbevolen dat vrouwelijke leden in deze familie voorzichtig zijn met eierstokkanker en algemene screeningen ondergaan. Eierstokkanker kan zelfs onder de 20 jaar voorkomen, aangezien het kan optreden bij de verzwakking van celvernieuwing op latere leeftijd. In beide gevallen zijn anomalieën die meestal in verschillende cellen voorkomen, effectief.

Hormonale problemen hebben ook effect bij eierstokkanker. Dit kan een hormonaal probleem zijn dat volledig door het lichaam voorkomt, of het kan een probleem zijn dat kan ontstaan ​​door langdurig gebruik van anticonceptiepillen of het gebruik van geneesmiddelen die de ovulatie verhogen. Men kan zeggen dat mensen die nooit zijn bevallen een risicofactor hebben, vooral bij eierstokkanker die op hogere leeftijd optreedt.

Wat zijn de symptomen van eierstokkanker?

Eierstokkanker vordert in de eerste plaats geruisloos zonder enige symptomen, wat het gevaarlijk maakt, dus het wordt vaak ontdekt bij algemene screenings. Kankerweefsel kan al gevorderd zijn als het symptomen vertoont. Onder de belangrijkste symptomen die optreden bij eierstokkanker, vallen problemen op die verband houden met het uitscheidingssysteem. Veranderingen in blaas- en darmvolgorde, met andere woorden, differentiatie van urine- en ontlastingsgewoonten is te zien. De reden hiervoor kan de compressie van kankerweefsel binnenin zijn. Daarnaast is het mogelijk pijnlijke klachten in de centrale buik tegen te komen. Andere symptomen die kunnen optreden, zijn onder meer volheid in de liesstreek, vaginale bloeding. Gevorderde bloedspiegels uit de vagina, eetlust en bijbehorend gewichtsverlies zijn symptomen.

Diagnose en behandeling van eierstokkanker

Een vroege start van het diagnostische proces bij eierstokkanker heeft rechtstreeks invloed op het succes van de behandeling. Omdat eierstokkanker aanvankelijk geen symptomen vertoont, is een vroege diagnose erg moeilijk. Om deze reden wordt aanbevolen dat elke vrouw, of ze nu een risicofactor heeft of niet, verschillende kankerscreenings en periodieke controles op andere soorten kanker moet ondergaan, met name eierstokkanker. Op deze manier kunnen ziekten vroegtijdig worden gediagnosticeerd en kunnen zelfs bij verdenking maatregelen worden genomen.

Bij de diagnose van eierstokkanker worden beeldvormingsmethoden zoals echografie gevolgd door luisteren naar de geschiedenis van de patiënt en lichamelijk onderzoek. De aanwezigheid van een massa die bij lichamelijk onderzoek wordt gevoeld, kan ernstige verdenking veroorzaken, maar zelfs als het niet op deze manier verschijnt, is het mogelijk om kankerweefsel te zien met beeldvormingsmethoden. Er kunnen veel cysten op de eierstok zijn, het is belangrijk om de kenmerken van deze cysten te observeren. Als er een cyste is, moeten deze cysten absoluut worden gevolgd. Het is mogelijk dat goedaardige formaties na verloop van tijd een slecht karakter krijgen. Als een kwaadaardig uiterlijk wordt gevonden als resultaat van de onderzoeken die zijn uitgevoerd in het kader van bloedonderzoek en echografiemethoden, wordt een biopsie uitgevoerd en wordt een pathologisch onderzoek gestart.

Toepassingen voor chirurgische behandelingen komen naar voren bij eierstokkanker. Meestal wordt de hele eierstok verwijderd met chirurgische ingrepen. Als er een spat van de eierstokken naar het omliggende weefsel komt, worden de kankerweefsels in deze gebieden ook schoongemaakt of worden delen verwijderd van het orgaan waar het zich heeft verspreid. Na chirurgische methoden worden chemotherapie en radiotherapiebehandelingstoepassingen gebruikt door combinatie of met een enkele toepassing.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  I want to receive information via SMS and e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften compleet en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng indien van toepassing cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Open chat
  Gözde International Hospitals
  Can we help you?