Behandeling van baarmoederkanker

Baarmoederkanker is een ziekte die wordt veroorzaakt door celafwijkingen, en wordt gediagnosticeerd en behandeld in het kader van gynaecologie en verloskunde. Baarmoederkanker, een van de meest voorkomende kankerziekten bij vrouwen, heeft een hoog slagingspercentage bij behandelingen die worden uitgevoerd met een vroege diagnose. Deze celafwijkingen, ook wel baarmoederkanker genoemd, wordt in de medische literatuur beschreven als endometriumkanker. Baarmoederkanker treedt op bij een afwijking in cellen in de baarmoeder.

De cel wordt geboren, deelt zich, groeit en sterft. Als er echter een celafwijking is, sterven de cellen die zouden moeten afsterven niet en blijven ze zich delen. Deze abnormale cellen, die een overmaat aan cellen vormen door zich te combineren met de cellen die de cellen vervangen die zouden moeten afsterven, veroorzaken de vorming van kankerweefsel. Deze celafwijking is ook te zien in de cellen in de baarmoeder, en op deze manier ontstaat baarmoederkanker. De celafwijking die in de baarmoeder begint, kan hier groeien en zich na verloop van tijd verspreiden naar de omliggende weefsels. Met de verspreiding van kankerweefsel wordt de behandeling van de ziekte moeilijk en wordt deze gevaarlijker voor de patiënt, maar er is een groot succespercentage bij de behandeling van de ziekte met vroege diagnose. Voor baarmoederkanker worden talrijke diagnoses en behandelingen uitgevoerd.

Wat veroorzaakt baarmoederkanker?

Er zijn verschillende risicofactoren die het risico op baarmoederkanker verhogen. Het is bekend dat het hormoon oestrogeen effect heeft op het ontstaan ​​van baarmoederkanker. Daarom wordt aangenomen dat aandoeningen die hiermee verband houden, baarmoederkanker kunnen veroorzaken. Het uitblijven van een geboorte is bijvoorbeeld een risicofactor voor baarmoederkankers die vooral op hoge leeftijd voorkomen. Omdat het progesteron dat tijdens de zwangerschap wordt uitgescheiden, het effect van oestrogeen controleert en in evenwicht houdt.

Onder de oorzaken van baarmoederkanker zijn er de effecten van een vroege menstruatie en een late menopauze. Dit is een van de oorzaken van baarmoederkanker, omdat het betekent dat de blootstelling aan oestrogeen toeneemt. Bovendien zijn de effecten bekend van de problemen die optreden tijdens het verwijderen van het ei uit de eierstokken op baarmoederkanker. Oestrogeenhormoon heeft een direct effect op de realisatie van dit proces.

Andere triggerende factoren van baarmoederkanker zijn zwaarlijvigheid, ongezonde voeding, diabetes, oestrogeensubstitutietherapie, gebruik van tamoxifen, ovariumcysten en -tumoren en HNPCC.

Wat zijn de symptomen van baarmoederkanker?

Bij baarmoederkanker vertonen sommige patiënten geen symptomen in de eerste stadia, wat het behandelingsproces bemoeilijkt, maar het is mogelijk dat er een vermoeden van baarmoederkanker zal ontstaan ​​door de symptomen die onder normale omstandigheden optreden.


- Veel voorkomende symptomen van baarmoederkanker zijn:
- Bloeden na de menstruatie
- De menstruatie duurt veel langer dan normaal
- Bloedige stromingen
- Bekkenbodempijn
- Pijn of pijn voelen tijdens geslachtsgemeenschap
- Gewichtsverlies

Diagnose en behandeling van baarmoederkanker

Het effect van algemene screenings bij de diagnose en behandeling van baarmoederkanker is vrij groot. Bij patiënten die geen symptomen ervaren of die de symptomen niet belangrijk vinden, kan baarmoederkanker verergeren en kan het lange tijd niet voorkomen. De huidige problemen van patiënten die regelmatig algemene screenings bijwonen, kunnen echter aan het licht worden gebracht, in ieder geval kunnen aanvullende onderzoeken worden aangevraagd bij verdenking van baarmoederkanker. Het effect van hoe gunstig algemene scans zijn, wordt in dit opzicht nogmaals begrepen. Bij een celafwijking zoals baarmoederkanker, die bij een vroege diagnose kan worden behandeld, neemt het effect van algemene screening nog meer toe. Afgezien daarvan gaat het proces dat begint met het luisteren naar de geschiedenis van de patiënt en lichamelijk onderzoek bij patiënten die zich aanmelden bij een arts met verschillende symptomen, door met verschillende onderzoeken. Op dit moment worden beeldvormingsmethoden met echografie vaak gebruikt. Als er verdacht weefsel wordt afgebeeld, kan een biopsie worden uitgevoerd voor een duidelijkere analyse. In gevallen waar biopsie niet gunstig is, is het mogelijk om toevlucht te nemen tot dilatatie- en curettagetoepassingen. Tijdens het proces worden natuurlijk ook bloedonderzoeken gebruikt.

Chirurgische methoden hebben een belangrijke plaats bij de behandeling van baarmoederkanker. Het kan mogelijk zijn om het kankerweefsel te verwijderen zonder de omliggende weefsels te beschadigen, en om de hele baarmoeder, eierstokken, buisjes en lymfeklieren eruit te halen. Dit wordt bepaald op basis van het stadium van de kanker. Het proces dat begon met chirurgische methoden kan worden voortgezet met verschillende behandelingstoepassingen. Deze toepassingen kunnen in combinatie of alleen worden uitgevoerd. Dit zijn radiotherapie, chemotherapie en hormoontherapie.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  I want to receive information via SMS and e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften compleet en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng indien van toepassing cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Open chat
  Gözde International Hospitals
  Can we help you?